Als je op zoek bent naar een nieuwe iPhone, vraag je je misschien af of de iPhone 14 de upgrade waard is. Het is immers niet bepaald een radicale afwijking van de iPhone 13 – althans, niet aan de oppervlakte. Maar graaf wat dieper en je zult zien dat er een aantal belangrijke verbeteringen onder de motorkap zitten. Hier zijn vijf van de beste functies van de iPhone 14:

Sterk verbeterde camera’s

Wie zegt dat je een professionele camera nodig hebt om geweldige foto’s te maken? Met de nieuwe iPhone 14 kun je verbluffende foto’s en video’s maken zonder dat je ooit een camera hoeft aan te schaffen. Dankzij verbeterde opnamen bij weinig licht en levendige kleuren is de iPhone 14 perfect om die speciale momenten vast te leggen. En met de toevoeging van een autofocusfunctie aan de frontcamera kun je eindelijk die perfecte selfie maken. Voor nog meer creatieve mogelijkheden kun je de Action Mode bekijken. Deze nieuwe modus stabiliseert de camera om trillingen te verminderen, waardoor hij perfect is voor video’s met veel beweging. Bovendien is de iPhone 14 met 4K-opname op de 2x zoomlens en 48 megapixels op de primaire camera een van de beste camera’s die er zijn. Dus gooi je dure camera maar weg – met de nieuwe iPhone 14 heb je hem niet meer nodig. En regelt je werkgever een iPhone 14 Pro met zakelijk abonnement voor je, dan mag je hem dus best dankbaar zijn!

Nooit meer in nood dankzij satellietoproepen

Er gaat niets boven het gevoel echt afgesloten te zijn van de wereld. Of je nu midden in een drukke stad bent of in niemandsland, soms moet je de verbinding even verbreken. Maar wat gebeurt er als je in niemandsland bent en je telefoon het begeeft? Nou, nu is er een nieuwe satellietdienst waarmee je iPhone 14 noodoproepen kan doen, zelfs als je geen internet of mobiele service hebt. Het doet dit door verbinding te maken met satellieten die hoog boven je vliegen en je locatie door te geven aan hulpdiensten op aarde. Dus als je ooit verdwaald bent in de wildernis of gewond en hulp nodig hebt, heb je alleen een iPhone 14 nodig en kun je de hulp krijgen die je nodig hebt. De dienst zal twee jaar lang gratis zijn bij elke aankoop van een iPhone 14 – hoewel deze functie in Nederland helaas niet te gebruiken is. Het is nog niet bekend wat het daarna gaat kosten, maar het is zeker de moeite waard voor de gemoedsrust die het biedt.

Ein-de-lijk een always-on display!

Zoals elke echte iPhone liefhebber weet, is een van de meest verwachte functies van de nieuwe iPhone 14 Pro en Pro Max het always-on scherm. Eindelijk heeft Apple naar zijn fans geluisterd en geeft ze wat ze willen. Het always-on display ziet er niet alleen geweldig uit, maar bespaart ook energie. Dat klopt, je kunt op de hoogte blijven zonder de batterij van je telefoon leeg te trekken. Dus als je hebt gewacht op een always-on scherm op je iPhone, lijkt het erop dat je wachttijd bijna voorbij is.

De snelste interne chips tot nu toe

De iPhone 14 wordt uitgebracht met enkele langverwachte verbeteringen aan de interne hardware. De grootste verandering is de nieuwe A16 Bionic chip die gebruikt wordt in de iPhone 14 Pro en Pro Max. Deze nieuwe chip is ongeveer 40% sneller dan de vorige generatie A15, en verbruikt ook minder stroom. Hierdoor gaat de batterij langer mee en worden andere interne componenten minder belast. De iPhone 14 en 14 Plus krijgen ook enkele upgrades, met een nieuwe A15 Bionic chip waarvan wordt beweerd dat hij 18% krachtiger is dan de vorige generatie. Er zijn ook verbeteringen aan de CPU en neurale processors. In totaal zullen deze nieuwe chips van de iPhone 14 de snelste iPhone tot nu toe maken – waardoor hij nog beter is voor het spelen van wat potjes Candy Crush.

Bye-bye notch!

De meest besproken functie van de iPhone 14 is het nieuwe Dynamic Island, dat de beruchte inkeping vervangt. De nieuwe pilvormige inkeping is op zichzelf staand en omgeven door werkende pixels, waarin de selfiecamera en Face ID-sensor zijn ondergebracht. Het is ook responsief en groeit en krimpt op basis van welke app je gebruikt. Sommige apps, zoals Lyft en Apple Music, kunnen informatie weergeven binnen Dynamic Island, zelfs terwijl je andere apps gebruikt. Andere kunnen Dynamic Island gebruiken om kleinere en minder opdringerige meldingen te sturen. Al met al is het een elegantere oplossing dan de inkeping, en we zijn blij dat Apple er eindelijk werk van heeft gemaakt.

Dus daar heb je het – de nieuwste en beste functies van de nieuwe iPhone 14. Of je nu op zoek bent naar een betere camera, een satellietdienst voor noodgevallen, een altijd zichtbaar display of snellere interne chips, Apple heeft het voor je geregeld. De iPhone 14 wordt vast en zeker een hit onder zowel fans als critici, al is hij wel wat prijzig. Wij kunnen niet wachten om er een in handen te krijgen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen