Veel webshops in Nederland worden ontwikkeld met behulp van Magento. Voorheen gebeurde dit nog via Magento 1, maar deze versie wordt sinds 1 juni 2020 niet meer ondersteund. Ontwikkel je nu een nieuwe webshop via dit e-commerce platform? Dan wordt deze standaard gebouwd met Magento 2. Sommige mensen kennen alle ins en outs van deze versie al, maar dit geldt lang niet voor iedereen. Daarom vertellen wij je in deze tekst alles wat je moet weten over Magento 2.

Verschil met Magento 1

Eén van de grootste verschillen tussen Magento 1 en Magento 2 is dat er gebruik wordt gemaakt van nieuwere codes. Het grote voordeel hiervan is dat jouw webwinkel vele malen beter is voorbereid op de toekomst. Dit is overigens niet het enige verschil tussen Magento 1 en Magento 2. De nieuwere versie van Magento heeft namelijk ook een betere user experience en is een stuk sneller en veiliger dan zijn voorganger.

Als je jaren geleden een webshop gebouwd hebt met Magento 1 doe je er goed aan deze over te zetten naar Magento 2. De eerste versie van dit content management systeem wordt namelijk niet meer ondersteund. Blijf je toch trouw aan Magento 1? Kijk er dan niet raar van op als je vroeg of laat te maken krijgt met problemen. Zet jouw Magento 1 webshop overigens alleen zelf over als je weet hoe dit moet. Wanneer het je ontbreekt aan de kennis, kun je dit beter uitbesteden aan een professionele Magento partner. Zo’n partij zorgt ervoor dat alle gegevens van jouw oude webwinkel goed overgezet worden.

Voordelen van Magento 2

Heb je nog geen eigen webshop en twijfel je of je deze met Magento 2 wilt bouwen? Dan ben je vast benieuwd naar de voordelen van deze vernieuwde versie van dit content management systeem. Om het jou wat makkelijker te maken, hebben we de grootste voordelen van Magento 2 hier voor je op een rijtje gezet.

– Verbeterde snelheid

– Mobile first

– Veiliger

– Makkelijker en sneller betalen

– Gebruiksvriendelijker

– Allernieuwste technieken worden ondersteund

Magento 2 en SEO

Search Engine Optimization (SEO) is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Bij Magento zijn ze zich hier maar al te goed bewust van en daardoor is er veel aandacht voor SEO in de nieuwe versie van dit CMS. Zo is het voor webshopeigenaren een stuk makkelijker om hun webwinkel te optimaliseren voor zoekmachines.

Verwacht overigens niet dat een website bouwen met Magento 2 je ook de garantie geeft op een hoge plek in de zoekresultaten. Magento maakt het je weliswaar een stuk makkelijker om beter vindbaar te worden, maar je bent en blijft hier zelf verantwoordelijk voor. Besteed daarom ook aandacht aan de content op jouw site. Wanneer je dit goed aanpakt, komt dit de vindbaarheid ten goede.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen