Thuiswerken was de afgelopen paar jaar zo’n beetje de norm. Het gevolg was dat de auto stil stond aan de stoep en dat deze eigenlijk alleen maar geld kostte. Veel mensen hebben er dan ook voor gekozen om de auto te verkopen. Maar nu alles weer “normaal” is en je weer gewoon op je werk wordt verwacht is een nieuwe auto aanschaffen weer nodig. Niet iedereen heeft echter even het complete bedrag zomaar op z’n rekening staan. Hoe kun je er dan toch voor zorgen dat je in een fijne auto naar je werk, naar de sportschool en naar je vrienden aan de andere kant van het land kunt gaan? Door je te verdiepen in de mogelijkheden en voordelen van private lease.
Private lease is een populaire manier om een auto te rijden zonder dat je deze zelf hoeft te kopen. Je betaalt elke maand een vast bedrag en daarmee heb je recht op het gebruik van een nieuwe auto. Maar wat zijn precies de voordelen van private lease? Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen.

Geen addertjes onder het gras

Bij private lease weet je elke maand precies wat je aan kosten kwijt bent. Je betaalt een vast bedrag per maand en daar zijn de onderhoudskosten, verzekering en belastingen bij inbegrepen. Zo heb je altijd financiële zekerheid en hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten. De brandstof en/of elektriciteit is wel voor je eigen rekening, net als eventuele bekeuringen. Ga je voor private lease, dan is het raadzaam om te kiezen voor een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease heeft. Zo weet je zeker dat je als consument veilig, vertrouwd en verantwoord leaset.

Geen zorgen over waardevermindering

Een van de grootste voordelen van private lease is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de waardevermindering van de auto. Bij aanschaf van een nieuwe auto verliest deze namelijk in waarde. Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand en de leasemaatschappij is verantwoordelijk voor de waardevermindering van de auto.

Altijd een nieuwe auto

Bij private lease rijd je altijd in een nieuwe auto. Dit betekent dat je altijd beschikt over de nieuwste technologieën en de meest actuele veiligheidsvoorzieningen. Daarnaast is de auto ook nog eens volgens jouw wensen samengesteld, bijvoorbeeld met een bepaalde kleur of uitvoering.

Geen zorgen over onderhoud en reparaties

Bij private lease hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud en de eventuele reparaties van de auto. Dit wordt allemaal door de leasemaatschappij, bijvoorbeeld Lease’m, verzorgd. Hierdoor hoef je zelf niet op zoek naar een betrouwbare garage of reparateur en kun je gewoon blijven rijden zonder dat je geld hoeft uit te geven aan reparaties of onderhoud.

Overstappen op een andere auto bij einde leaseperiode

Bij private lease ben je niet gebonden aan één specifieke auto. Na het aflopen van de leaseperiode, van bijvoorbeeld 24 of 36 maanden, kun je gemakkelijk overstappen op een andere auto. Hierdoor heb je altijd de mogelijkheid om te rijden in een auto die het beste bij je wensen en behoeften past, maar dus ook van de nieuwste generatie is. Voor een nieuwe auto sluit je ook een nieuwe leaseovereenkomst af.

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan private lease?

Niet echt. Het kan zijn dat je het een nadeel vindt dat je een registratie krijgt bij het BKR. Betaal je echter netjes op tijd, dan is die registratie – zodra je overeenkomst is afgelopen – weer verdwenen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen