Je zou het misschien niet zeggen, met al dat thuiswerken en al die flexplekken, maar toch worden onze werkomgevingen steeds persoonlijker. Steeds meer op onze eigen eisen en wensen aangepast, voor een zo optimaal mogelijke werkervaring. 

Werken op de apparaten die je wilt, op de plek die je wilt

Hoe vaak ben jij nog op kantoor te vinden? En is dat meer of minder dan pakweg vijf jaar geleden? De kans is groot dat je in de loop der jaren steeds wat minder vaak naar kantoor bent gegaan. Was thuiswerken vroeger nog een gunst, iets wat je aan moest vragen wat vaak, niet zelden met wat moeite, voor een vaste dag in de week werd goedgekeurd, tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld. Er komen steeds meer bedrijven waar het aantal werkplekken kleiner is dan het aantal medewerkers. Er wordt van iedereen verwacht om niet iedere dag naar kantoor te komen, maar een deel van het werk ook thuis of elders te doen.


En dat kan ook prima, dankzij het werken in de cloud dat we meer en meer zijn gaan doen. Ons werk bevindt zich niet meer op een vaste, fysieke plek. Het ‘zweeft’ ergens in de cloud, en is vanaf daar altijd oproepbaar. Waar je precies toegang tot hebt kan per persoon worden ingesteld, en dankzij bijvoorbeeld Azure Sentinel kan worden voorkomen dat ook onbevoegden eens even lekker in de cloud aan de slag gaan. Je hebt je werkomgeving, precies de programma’s die jij dagelijks nodig hebt, de documenten waar jij iedere dag aan werkt, altijd binnen handbereik. Op een apparaat naar keuze, want inloggen kan vaak op verschillende soorten devices, waar je ook bent. Je scherm ziet er altijd hetzelfde uit, of je nu op kantoor bent of thuis, en is helemaal op jouw werk aangepast.

Steeds meer programma’s op maat

Niet alleen jouw virtuele werkplek wordt steeds persoonlijker, ook die van je collega’s. De kans is groot dat jullie naast de bekende, grote software ook meer en meer kleinere programma’s en apps gebruiken die specifiek voor jullie bedrijf zijn.

Deze kunnen eenvoudig worden gemaakt via het Microsoft Power Platform, waar door steeds meer bedrijven dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Even in de app je aanvragen voor vrije dagen doorgeven, en makkelijk kunnen volgen of deze al zijn goedgekeurd. Er kunnen apps zijn voor het hele bedrijf, maar ook specifiek voor de afdeling waar je werkt. Ook dat maakt je werkplek extra persoonlijk, zelfs wanneer je op afstand aan het werk bent.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen