Als je deze zomer van plan bent om op reis te gaan, dan is het verstandig om eens te kijken hoe je je aankopen gaat betalen. Veel Nederlanders zijn gewend dat zij overal met hun pinpas kunnen betalen, maar in het buitenland werkt het vaak niet zo soepel. Als je er zeker van wilt zijn dat je niet zonder geld komt te zitten, bekijk dan eens onderstaande tips. Het hoeft namelijk niet zo moeilijk te zijn om overal ter wereld te betalen. Regel je het slim, dan profiteer je daarnaast ook nog eens van heel veel extra’s waar je heel veel voordeel van kunt hebben. 

Vraag een creditcard aan 

Een pinpas van je Nederlandse bank werkt in veel landen niet optimaal. Pinautomaten weigeren je pas, en in de winkel zal je pas waarschijnlijk niet herkend worden. Vandaar dat het handig is om een creditcard  aan te vragen. Deze kaart werkt ogenschijnlijk hetzelfde als een betaalpas van je bank, maar komt met heel veel meer gebruiksgemak. De creditcard wordt namelijk bijna overal ter wereld geaccepteerd waardoor je dus altijd kunt betalen. Je hebt een bestedingslimiet met een vast bedrag dat je maandelijks kunt uitgeven en automatisch wordt afgeschreven van je betaalrekening. Je steekt jezelf dus niet in de schulden en kunt makkelijk alles betalen wat je nodig hebt. 

Profiteer van handige extra’s bij je creditcard

Een van de redenen waarom een creditcard zo aantrekkelijk is, is omdat je kunt profiteren van aantrekkelijke extra’s. Zo krijg je bijvoorbeeld standaard 180 dagen aankoopverzekering op je aankopen die je met je kaart betaalt. Gaat je product stuk, wordt het gestolen, raak je het kwijt of wordt het nooit geleverd? Dan kun je via je creditcardmaatschappij je geld terugkrijgen. Dat geeft een stukje zekerheid waardoor je met een gerust gevoel je aankopen kunt doen. Gaat het echt goed mis op vakantie en wordt je bijvoorbeeld berooft? Dan zijn er creditcards die Noodgeld op reis aanbieden. Zo ga je met een goed gevoel op reis. 

Hoe dien je een aanvraag in? 

Mocht je graag een creditcard willen aanvragen, dan moet je aan een aantal eisen voldoen. Ten eerste moet je lid zijn of worden van ANWB. Dat is gelukkig zo geregeld. Ook moet je 18 jaar of ouder zijn en je moet een minimuminkomen van 1.150 euro netto per maand hebben. Je moet je laatste loonstrookje kunnen overhandigen en vervolgens zal een BKR-toetsing gedaan worden om te zien of je nog betalingsachterstanden hebt. Is dit alles afgehandeld, dan wordt gekeken of en zo ja hoeveel ruimte er is voor een creditcard en krijg je te horen wat je bestedingslimiet wordt. Na akkoord heb je je creditcard binnen 2 a 3 weken in huis. Omdat het vanwege de vakantie nu wat drukker dan gemiddeld is duurt dit wat langer dan normaal dus vraag je creditcard op tijd aan! Heb je je kaart eenmaal in huis, dan kun je deze meteen gebruiken. Aan het eind wordt het geld dat je uitgegeven hebt met je creditcard afgeschreven van je bankrekening. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen